07.02.2016

INFERNO - Klar for nok en extreme påske

Av Rune Grande
(En liten prat med Runar Pettersen)

Inferno_header_16.jpg

Påske betyr for mange metalhoder tur til hovedstaden og Inferno Festivalen. Inferno arrangeres i år for 16. gang og har en lineup mer extreme enn noen gang. De har sluppet det meste av store band allerede, festivalhotellet begynner å fylles opp og billettene flyr unna. Vi har tatt en liten prat med presseboss Runar Pettersen.

 

Årets lineup er den mest brutale Inferno lineupen noensinne. Hva er det som har gått av dere denne gangen?  ;)

Hehe, det må være noe med at vi har blitt eldre. Men vi har jo vår egen nisje i festivaljungelen der ute. Vi er en ekstrem-metal-festival og da blir det jo til at det er den type band vi ser etter. Vi prøver dog å booke så vi får en noenlunde jevn fordeling mellom black, death, thrash og doom. Selv om det noen ganger tipper over på mest black og death.

Man må jo spørre, selv om du sikkert er fullt opp med jobb under hele festivalen; hva ser du mest frem til å få se selv under årets Inferno Festival?

For meg er det lettest å få sett de siste bandene hver dag siden det blir mindre jobb ettersom ting har falt på plass i løpet av dagen. Men jeg tror i hvert fall Nifelheim kommer til å levere bra fra seg. Det blir også kult å få sett Exodus på Inferno. Sodom leverer også alltid varene. Jeg er også spent på hva Mysticum kommer til å levere av show, da de har planlagt noe utenom det vanlige.

 

Inferno_Exodus_16.jpg
EXODUS
 
Hva er status til Inferno Festivalen der ute i den store verden nå i dag? Er det lett å skaffe gode og store nok band til festivalen?

Ja, det hagler inn med forespørsmål hele tiden. Det eneste som kan være vanskelig med de store utenlandske bandene er at siden vi er utenfor festivalsesong så er det mange band som ikke er på turne eller klare for spillejobber. På den annen siden kan det også være positivt da vi får en line-up som skiller seg ut fra de andre festivalene som begynner når sommeren nærmer seg.

Hvordan er utvalget av aktive norske extreme metal band i dag i forhold til tidligere år?

Det er fremdeles bra. Men det mangler kanskje noen som har klart å slå igjennom og fått en større fansskare. De fleste av de nyere norske bandene forblir i undergrunnen, av en eller annen grunn. Vi har mye utenlandske band i år på plakaten. Som skyldes en del av at vi må tenke litt utenfor Norge for å få band som ikke tidligere har spilt på festivalen og siden så mange av de norske bandene spiller på alle de andre norske festivalene. Vi håper å skille oss litt ut fra de andre festivalene.

I det store utlandet har det jo vært veldig in med reunions en stund. Hvor aktuelle er denne typen band for en festival som Inferno?

Om det er noe vi liker og har troen på at de blir bra, så er vi positive til det. Men slikt kan jo slå begge veier. Men vi er glade i band som kan bli litt unikt for festivalen. Som for eksempel showet til Mysticum i år.

Klubbdagen tok dere kontroll over selv i 2008. Det var vel noe småpjusk det første året. Folk løp mellom de forskjellige klubbene og endte ofte opp i lange køer. Hvordan er det med klubbdagen nå? Er den like populær som den var de første årene?

Ja, den er veldig populær. Vi solgte jo ut klubbdagen i fjor. Vi har forandret strukturen ganske mye fra tidligere år. Større scener blant annet er med på å få bort mye av køen. Så selv om det ble utsolgt i fjor, så var det vel egentlig bare Taake-konserten der folk slet med å komme inn på. Vulkan er jo en stor scene, så der har vi plass til mange. Det tar kanskje bort litt av klubb-konseptet, siden Vulkan strekt tatt ikke er en klubb-scene. Men det gikk veldig bra i fjor, og jeg tror det kommer til å bli veldig bra når Exodus avslutter klubbkvelden på Vulkan i år.

 

Runar42.jpg
RUNAR PETTERSEN
 
Slik jeg har forstått det, så er det noe usikkert om det blir noe Inferno Kick Off Party i år. Hva skjer der?

Det blir jo ikke helt det samme som i de tidlige årene da presentasjon av komplett line-up var det store høydepunktet. Nå har vi ganske enkelt sluppet de fleste band i forkant. Så derfor kutter vi det ut i år. Vi kommer likevel til å holde en slags kick-off for frivillige og de som spiller på festivalen. Selv om jeg for øyeblikket er litt usikker på hvordan nøyaktig det kommer til å bli.

Inferno hadde en liten festival i London i 2005 og det må vel bare ses på som en liten engangsevent. Men i Sveits har Inferno hatt flere utgaver. Hva er ståa der nå?

Den i London var en engangsgreia ja, for å få ut norske band i den store verden. Både India og Sveits blir ikke holdt i år og om de kommer tilbake vet jeg ikke. Det blir mest opp til våre samarbeidspartnere i Sveits om de tar opp tråden igjen.

Billettsalg og hotellrom, hva er status der pr i dag? Har du noe igjen til etternølerne?

4-dagers passene er utsolgt! Så nå gjelder det å handle inn 3-dagers passene før de også forsvinner. Hotellrom har vi igjen ja, men jeg anbefaler selvsagt å bestille før 1. mars for da får man ikke lenger Inferno-rabatt.

Det er blitt ganske populært for andre festivalarrangører å sjekke ut andre festivaler. Hvordan er det på Inferno?

Joda, vi er mye på andre festivaler. Men det har vi alltid vært. Vi er jo generelt veldig glad i musikk, så festivaler hadde vi nok dratt på uansett om det var for Inferno eller ikke. Festivaler er alltid moro, og moro skal det også bli når vi nok engang drar på med Inferno Metal Festival! Håper å se så mange som mulig av dere hos oss i år igjen!

 

Vi kommer tilbake med full lineup, program og info om festivalen i vår forhåndsartikkel i forkant av påsken.

 

http://www.infernofestival.net

 

 Andre artikler:


15.03.2017 BRUTAL KUK - 2016 og litt til
13.03.2017 WOLF TO THE MOON
10.03.2017 SNAKEOIL KASSETTFORLAG
27.02.2017 LEIF NEVERDAHL - A Dive...
15.02.2017 BLACK STAR RIDERS - Coming Under Heavy Fire
05.01.2017 EINHERJER - Dragons Of The North XX
10.11.2016 NITERAIN - Vendetta
08.11.2016 KRATER – En festival til svart glede for oss i undergrunnen
03.11.2016 FROM THE VASTLAND - Sina
11.10.2016 FAUSTIAN DRIPFEED - Be quick or be death
04.10.2016 ARS VENEFICIUM - Damnation of the soul and songs of chaos
18.09.2016 KHONSU - Klar med skive nummer to
08.09.2016 DAMON JOHNSON - Echoes, Scars and Quality Songs
02.09.2016 ANDREA CHIRULESCU - Fotograf og gledesspreder!
28.07.2016 THRONE OF HERESY - Live for Death
17.07.2016 GRAND SLAM - The Grand Slam Flame Rekindled
10.07.2016 SIGVE TORLAND - A Dive...
06.06.2016 MISTUR - Distant Peaks and Songs of Remembrance
31.05.2016 DANCE WITH THE DEVIL: The Legend of Cozy Powell
22.05.2016 SULPHUR - Madness, Thorns and Omens of Doom
14.05.2016 THE WRETCHED END - Et lite gullkorn
26.04.2016 METAL HAMMER NORWAY 5 ÅR - En jubileumsprat med redaktøren
16.04.2016 WAR AGENDA - Prepare for Disaster
04.04.2016 BEISTULF'S BASTARDS speller pønk
22.03.2016 BONFIRE - Casting Classic Pearls
15.03.2016 PARAGON - Forging Metal Beyond Hell
05.03.2016 DEVATHORN - The Great Sulphur Dragon
16.02.2016 MOB RULES - Beyond Convention
07.02.2016 INFERNO - Klar for nok en extreme påske
31.01.2016 HELHEIM - Challenges, Memories and Northern Wisdom