04.06.2014

LIZ (Kal-El & PaDIOna)

Av Rune Grande

DownBelow_Liz_header_14.jpg
Denne gangen tar vi for oss ei tøff jente med bass fra det blide sørland. Hun heter Elisabeth Anette Thompsen eller Liz og vi lar henne fortelle litt om seg selv før vi får hennes versjon av The Down Below Series.
Les mer


25.03.2013

DON SLATER (Battlecross) - It doesn't hurt

Av Matt Coe
(Metal Blade)

(...this article is in English...)
DownBelow_Battlecross_DonSlater_13.jpg
DON SLATER er bassist i det amerikanske thrash/death metal bandet BATTLECROSS. Han begynte som 16 åring i et punkband av den enkle årsak at de manglet bassist og der og da fant han sin plass i band. Han begynte i Battlecross i 2008 og har siden da vært fast i bandet. Her kommer DON SLATER fra BATTLECROSS og hans bidrag til THE DOWN BELOW SERIES.
Les mer


29.03.2011

KAI ÅSVIK (Whip) - Allsidighet og kreativitet

Av Rune Grande

DownBelow_Whip_Kai_11.jpg
Hva kan man egentlig si om Kai Åsvik? Han er bassist og vokalist i WHIP, han er bassist i Grind Crusher og Enthral. I tillegg spiller han bass live for Virus og for Okular i studio og han er mannen bak denne intervjuserien. Så mye mer er det vel ikke å si om denne karen, bortsett fra at han er en dyktig bassist med en herlig kraftfull growlvokal. Her er The Down Below Series og Kai Åsvik.
Les mer


19.01.2011

RAHM (Melechesh) - Don't be afraid to play

Av Roy Kristensen
(Nuclear Blast)

(...this interview is in English...)
DownBelow_Melechesh_Rahm_11.jpg
Rahm kaller han seg i Melechesh og i sine andre band går han under navnet Mous. Hans instrument er en fem-strengers bass som han begynte å lære å håndtere som 16-åring. Han er aktiv som musiker i både black metal og i thrash metal band, der det mest kjente er Melechesh. Han bruker både plekter og fingre og det er Steve Di Giorgio og Cliff Burton som er de store forbildene. Her er Rahm fra Melechesh i hans bidrag til The Down Below Series.
Les mer


22.10.2010

JEREMY CREAMER (Daath) - Don't quit.

Av Rune
(Century Media)

(...this interview is in English...)
DownBelow_Daath_Jeremy_10.jpg
Denne karen har vært bassist i Daath siden 2004 og blir av de fleste regnet som originalbassist i bandet til tross for at en kar med navn Kris Dale trakterte bassen i bandets første levemåneder. Jeremy Creamer ønsket i utgangspunktet å spille trommer i sitt skoleband, men endte i stedet opp med en stå-oppbass. Han har mange meninger om bassens rolle i musikken. Blant annet mener han at det er bassens rolle å binde sammen rytmene og tonene. Hans beste råd til unge bassister er at de aldri må slutte eller gi opp. Les mer om dette og mye mer i The Down Below Series og Jeremy Creamer fra Daath.
Les mer


23.08.2010

BESTIAL TORMENTOR (Waklevören) - Drit i teknikk!

Av Rune
(Neseblod Records)

DownBelow_Waklevoren_BT_10.jpg
Bestial Tormentor eller Olav Knutsen som hans mor døpte ham, begynte som gitarist i Lamented Souls i 92. Han spilte bass på enkelte låter i studio og tok over bassen permanent i Lamented Souls ca 3 år senere. 12 år senere etter det igjen inntok han samme spot i thrashbandet Waklevören etter at daværende bassist Bølla Brandt sluttet. Så mye mer vil vi ikke si om denne karen. Les selv hva han har å bidra med i The Down Below Series.

Les mer


31.07.2010

ALEX WEBSTER (Cannibal Corpse) - En levende legende

Av Rune
(Metal Blade)

DownBelow_CC_Alex_10.jpg
Alex Webster er han duden som buldrer i vei med bassen på utallige Cannibal Corpse skiver. Han har vært med i CC siden starten i 1988, men har også bidratt i band som Hate Eternal, Alas, Beyond Death og Blooted Science. Han har vært nevnt i flere Down Belows som inspirasjonskilde og da Metal Blade ga grønt lys for å dra inn Alex i vår voksende bassistserie, var jeg ikke treg med å sende over spørsmålene. Alex begynte som bassist rundt 4 år før han var med å starte verdens mest kjente death metal band Cannibal Corpse. Han er en noe skolert bassist, foretrekker å bruke fingrene fremfor plekter og spiller til daglig på en 5-strengers bass. Her er The Down Below Series og Alex Webster fra Cannibal Corpse.
Les mer


18.07.2010

DIDRIK TELLE (Obliteration) - Opprinnelig en finger-mann på min hals

Av Rune
(Tyrant Syndicate)

DownBelow_Obli_Didrik_10.jpg
Det var Immortal bassist Apollyon som utfordret Oblitaration bassist Didrik Telle tidligere i vår, og her har vi Didriks bidrag. Han begynte å spille bass samtidig med at Obliteration ble dannet for rundt 8 år siden og vi kan vel trygt si at hans spillestil har vært med å forme bandet og omvendt. Her er The Down Below Series og Didrik Telle fra Obliteration.
Les mer


06.07.2010

BOBBY BURNS (Soulfly) - It's all about the song, the emotion and the vibe

Av Rune
(Roadrunner Records)

DownBelow_Soulfly_Bobby_10.jpg
Bobby Burns tok over bassen i Soulfly etter Marcelo Dias i 2003 og har siden beholdt den plassen. Han er veldig fåmælt, men forteller i dette lille intervjuet at han begynte å spille bass som 14 åring, han er ikke musikalsk skolert og han synes Nikki Sixx er tøff. Her er The Down Below Series og Bobby Burns fra Soulfly.
Les mer


04.06.2010

IVAN MUNGUIA (Brain Drill) - Learn the basics before you try to learn any songs

Av Rune
(Metal Blade)

DownBelow_BrainDrill_Ivan_10.jpg
Ivan Munguia spiller bass i flinkismetalbandet Brain Drill. Stilarten til dette amerikanske bandet er egentlig ganske unik, der de herjer vilt på sine instrumenter i stort sett 99 % av tiden. Ultrateknisk brutal og kjapp death metal som garantert vil slite deg ut som lytter. Ivan begynte som gitarist og han spiller fremdeles gitar i Insanity og Vomit Through. Han er i tillegg bassist i Odious Mortem og Carnivorous. Han nevner Murray Fitzgerald fra Severed Savior som en av årsakene til at han begynte å spille bass. Les mer om dette bassvidunderet som også har Erlend Caspersen på lista over bassister han liker i The Down Below Series og Brain Drills Ivan Munguia.
Les mer


  [Viser 1 - 10]